Badmode: De 5 musthaves voor 2018!

Badmode: De 5 musthaves voor 2018!

De badmode musthaves van 2018. Goed, we zijn in Nederland misschien niet gezegend met continu hoge temperaturen en dus voornamelijk warme dagen, maar dat wil niet zeggen dat je jezelf enkel in wollen truien hoeft te hullen.

De helft van het land grenst toch aan zee, het merendeel ligt zelfs onder zeeniveau, dus de Hollandse band met de zee is gewoon oersterk.

En, om die band nogmaals te verstevigen, is stijlvolle badmode natuurlijk een absolute musthave. Maar, wat moet je eigenlijk in je kast hebben dit jaar?

Badmode in de vorige eeuw

Opvallend aan de badmode van 2018 is dat veel inspiratiebronnen uit de vorige eeuw komen.

Denk hierbij aan printjes uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, zoals vintage kersjes en polkadots, of waar de kleuren soms nogal flamboyant bij elkaar zijn geplaatst.

De 'liefde voor het verleden' lijkt in de badmode dan ook weer even een comeback te hebben gemaakt.

Uiteraard zijn het geen volledige kopieën van die tijd, maar dat de vorige eeuw opnieuw tijdelijk voortleeft in 2018, daar zul je toch echt aan moeten geloven.

1. Vintage

Het is net al een beetje verraden, maar de vintage look weet zich dit jaar behoorlijk te laten zien. Niet alleen zie je dit in de vorm, waarbij het broekje meer tot de taille reikt, maar ook in de prints, zoals de nautische streepjes en badpakken of bikini's met de bekende polkadots.

De eerste musthaves voor dit jaar zijn dan ook flamboyante streepjesbikini's of badpakken met polkadots!

2. Kant

Voor velen is kant een absolute favoriet, veelal omdat het zeer vrouwelijk en charmant staat. Kies dan ook vooral voor bikini's in wit of pasteltinten zodat het kanten gehalte nog meer versterkt zal worden.

Zacht koraal, lila en wit zijn de perfecte tinten en vormen -samen met het kant- de tweede, absolute musthave voor deze zomer!

3. Fluweel

Bij badmode denk je niet meet aan fluweel en je moet er misschien van houden, maar ook fluweel zul je dit jaar volop terug zien komen. Hierbij hebben de bikini's vaak rijke, warme tinten, zoals bordeauxrood of violet, zodat de stof optimaal tot haar recht komt.

Veelal is de bikini egaal van kleur, voornamelijk omdat het fluweel 'al het werk doet'.

4. Bandjes

De vierde musthave zijn bikini's of monokini's met bandjes: deze weten je figuur namelijk extra te accentueren. Veelal bevindt deze 'Brazilian style' bandjes zich rond de heupen, de taille of juist rond de buste.

Maar, ook de 'belted swimwear' zie je volop verschijnen waarbij het riempje zich veelal rond de heup of de taille begeeft. En, dit jaar mag je ook meer 'bloot' laten zien. Cheeky!

5. Sporty

De laatste en vijfde musthave vind je veelal in het sportieve. Veel bikini's en badpakken hebben een sportieve uitstraling dit jaar, zoals een volledig egale tint met daarop witte of zwarte lijnen, soms zelfs een nummer of grote blokletter. Ook colorblocking valt aardig in deze lijn. De kleuren zijn voornamelijk aards, zoals zwart, navy of bordeauxrood.

De trends voor dit jaar liggen dus vooral in de warme kleuren, luxe stoffen en opvallende printjes. En, ook mag je meer van jezelf laten zien deze zomer.

Kortom, ga dus snel op zoek om één van deze badmode musthaves te scoren!

 

Redactie

Redactie

Top