Badmode 2018: ‘belted’ swimwear

Badmode 2018: ‘belted’ swimwear

Wanneer je aan een riem denkt, gaan je gedachten meestal het eerst uit naar het exemplaar dat je veelal om een spijkerbroek doet zodat deze, tijdens het lopen, niet naar beneden zakt. Want, die gênante momenten wil je maar wat graag voorkomen. Maar, als je er langer over nadenkt, blijkt de riem toch vaker aanwezig te zijn. En, op plekken tevoorschijn te komen waar je het niet had verwacht. Want, ook in de badmode heeft de riem haar opmars gemaakt. Zo ook binnen de badmode, denk bijvoorbeeld aan 'belted swimwear'. 

Belted swimwear, waarom eigenlijk?

'Badmode? Waarom?', zul je vast denken. Ja, heel logisch zal het niet klinken, want écht een toevoeging heeft de riem ook niet. Je badpak hoeft immers niet 'strakker getrokken' te worden, aangezien deze al 'geheel' om je lijf zit.

En ja, ook bij de bikini heeft het niet bepaald een nuttige functie doordat de stof vrij elastisch en nauwsluitend is. Maar, toch zie je de riem steeds vaker terugkomen in de badmode. Nogmaals: Waarom is dat eigenlijk zo?

'Comfortabele zwemkleding'

Om te beginnen is badmode niet meer wat het geweest is. Vroeger, in de vorige eeuw, werd dit type outfit ontwikkeld zodat je niet met je 'normale kleren' het water in hoefde.

Dat was dan ook een fijn idee, want zodra je met een jurk het water insprong, was een schaamtevol moment ook niet uitgesloten. Kortom, de mensheid had iets nodig om fatsoenlijk in te kunnen zwemmen.

Badmode als outfit

Of je tegenwoordig een bikini enkel om te zwemmen draagt, dat is een beetje de vraag. Tegenwoordig is het, in combinatie met een luchtig jurkje, short of 'cover-up', een heuse outfit geworden.

Dat je er ook het water mee in kan, is natuurlijk super handig. Maar, tegenwoordig wordt het steeds meer een 'zomerse outfit' die gewoon ook nog eens erg leuk staat.

Oké, je gaat er misschien niet mee naar de supermarkt, maar in veel Spaanse steden zal niemand ervan opkijken wanneer je in een cover-up met badkleding rondloopt. Dat badmode dus steeds meer details 'van buiten' krijgt, zoals een riem, is dus zeker niet vreemd.

Belted swimwear, de riem als detail

Zoals je inmiddels ontdekt hebt, weet ook de badmode zich steeds vaker te verenigen met andere items, zoals flats, jurkjes en zelfs sieraden. Wil je een mooie strandoutfit? Dan mogen deze details niet ontbreken. Zo zie je ook de riem steeds meer terugkomen.

Veel bikini's beschikken tegenwoordig over een riem met gesp als uniek detail bij het broekje of laten deze terugkomen als geraffineerde schouderbandjes. De badmode krijgt hiermee een wat luxere uitstraling en eveneens een meer aparte look.

Ook zie je de riem steeds vaker, zowel bij het badpak als de bikini, als tailleband terugkomen om je figuur nog meer naar voren te laten komen. Niet alleen komen je heupen er beter in uit, ook wordt het accent meer op de taille gelegd.

Die riem is dus eigenlijk zo gek nog niet. Niet alleen geeft het de badmode een 'upgrade', ook doet het je figuur zeker goed. Perfecte reden om er ook maar eentje aan te schaffen.

Redactie

Redactie

Top