App van de week: The Hunt

App van de week: The Hunt

In het dagelijks leven kom je constant nieuwe kleding inspiratie tegen, zoals op straat, tijdens het uitgaan of op Pinterest. Helaas kom je er niet altijd eenvoudig achter waar die leuke trui of blazer precies vandaan komt, en blijf je achter met een knagende frustratie. Gelukkig ben je niet de enige, want met de app The Hunt sta je in directe verbinding met mensen die ook op zoek zijn naar een onbekend kledingstuk. En ze helpen je bovendien graag bij je zoektocht.

De app

The Hunt is een crowdsourcing app voor iOS en Android, waar je een hele community vindt die niets liever doet dan het spotten en delen van trendy kleding items. De opzet is simpel, je logt in met Facebook om toegang te krijgen tot de community om foto's te kunnen uploaden. Post een foto van jouw mystery item op de tijdlijn, en de andere members van The Hunt gaan voor jou op zoek naar de webshop die jouw item verkoopt.

hunt-app

Wanneer het product in de webshop matcht met jouw foto, dan kun je deze labelen als 'perfect'. Ook is het mogelijk om de beste antwoorden hoger op de lijst te plaatsen en om producten op te slaan. Op deze manier heb je ze altijd bij de hand wanneer je besluit over te gaan op de daadwerkelijke aanschaf.

Naast het scouten van kledingstukken kun je ook op je gemak scrollen door de 'latest' uploads, en is het mogelijk om mensen te bevrienden die een soortgelijke smaak hebben. Eigenlijk is de app ideaal voor het vinden van kleding inspiratie, sinds The Hunt vol staat met bizarre t-shirt prints, leuke accessoires en bijzonder kledingcombinaties.

hunt-2

Styling advies

Ben je op zoek naar kleding en styling advies? Dappere zielen kunnen een selfie van zichzelf uploaden met een beschrijving van hun kledingstijl, om zich vervolgens te laten stylen door andere members. Dit pakt niet altijd even succesvol uit, maar het is leuk om te doen en je krijgt gegarandeerd een aantal interessante suggesties.

Hoe langer je aan het spelen met de app, des te meer je je gaat afvragen: Waarom vinden deze mensen het zo leuk om elkaar te helpen met het vinden van kleding? Het antwoord is echter net zo simpel als hartverwarmend: het is gewoon leuk om anderen te helpen, vooral als het om een gedeelde interesse gaat.

Dresscode

Dresscode

Top