App van de week: Stashd

App van de week: Stashd

Val je in de leeftijdscategorie 18-30 en ben je momenteel single? Dan is de kans groot dat je Tinder op je smartphone hebt staan. Wat de app voor je doet is niets nieuws (singles aan een date helpen) maar de manier waarop is revolutionair. Vind je iemand leuk? Swipe naar rechts. Vind je het niks? Swipe dan naar links. Een date vinden vanaf je luie bank was nog nooit eerder zo eenvoudig.

Jessica Wilson, een 23-jarige event-oganisator uit Sydney, vroeg zich enige tijd geleden hardop af of het Tinder principe ook zou werken voor een mode-app. Vandaag heeft haar app 'Stashd' een trouwe aanhang verdeeld over 86 landen, en hebben grote online merken als 'Net-a-porter' en 'ASOS' hun naam en collectie aan de app verbonden.

shashd image

De app

Stashd weet de formule van Tinder op succesvolle wijze te kopiëren. Net als bij Tinder draait het bij Stashd om de eerste indruk. Zodra je de app opstart word je gevraagd om in te loggen met je Facebook gegevens (de app belooft overigens nooit iets op je wall te posten). Daarna kun je meteen beginnen met swipen. Items die je leuk vindt worden voor je opgeslagen in het garderobe scherm, maar je hebt ook de optie om meteen tot een aanschaf over te gaan.

Kramp in je duim van al het geswipe? Dan biedt de trending optie uitkomst. Hier vind je de meest populaire items van dit moment. Een klein minpuntje aan de app is dat de webshops niet altijd goed aangeven of een kledingstuk voor mannen of vrouwen is bedoeld. Hierdoor komt het wel eens voor dat je als vrouw zijnde tussen het swipen door ineens een mannenkostuum voorbij ziet komen. Daar staat wel tegenover dat de app het 9 van de 10 keer gewoon goed doet, dus dit is niet echt een stoorfactor te noemen.

stashd image 1

Conclusie

Heb je Tinder al op je smartphone staan en ben je een kei in het doen van impulsieve aankopen? Dan is Stashd een onmisbare toevoeging op je dagelijks leven. Stashd laat zich het beste omschrijven als de digitale variant van etalages afstruinen op een zondagmiddag, en biedt uitkomst wanneer je even snel online wilt shoppen. Voor die ene Tinder date, bijvoorbeeld.

Redactie

Redactie

Top