App van de week: Spylight

App van de week: Spylight

Series zijn vandaag de dag groter dan films. Bingewatching (volledige seizoenen achter elkaar zien) is de nieuwste trend, en de kans is dan ook groot dat je beter weet hoe het met je favoriete Game of Thrones personage gaat dan met je bloedeigen moeder. Door hun verslavende karakter kunnen series soms in de weg staan van dagelijkse bezigheden, zoals het vinden van nieuwe kleding. Gelukkig is daar nu Spylight, een app die shoppen en series kijken feilloos weet te combineren, zonder dat je je Netflix ervoor hoeft te pauzeren.

Zoek je een pak dat je de uitstraling geeft van Harvey Specter uit Suits, of wil je weten waar Sheldon van de Big Bang Theory zijn hippe superhelden t-shirts scoort? Met de Spylight app ben je meteen op de hoogte van wat jouw favoriete tv-personages dragen, en waar je deze items kunt vinden.


De manier waarop de app dit doet is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Zie je tijdens je Suits-marathon een mooi jurkje of pak voorbij komen? Laat de Spylight app dan een paar seconden naar de scene in kwestie luisteren en je hebt alle items uit de scene tot je beschikking.

Doet dit je denken aan een app die je wel eens gebruikt om nieuwe muziek te ontdekken? Dat is niet zo gek, want Spylight valt het beste te beschrijven als een 'Shazam' voor kleding. Heb je je telefoon niet bij de hand op het cruciale moment? Dan kun je altijd later nog in de app browsen naar de acteur, serie, naam van het personage of het merk dat hij/zij destijds droeg.

Spylight

Een minpunt van het shoppen via series is het feit dat veel acteurs uitsluitend rondlopen in peperdure merkkleding. Wil je toch de look minus het forse prijskaartje? Dan kun je de Spylight app vragen om goedkopere alternatieven die er bijna exact hetzelfde uitzien.

Spylight is de ideale app om snel aan je favoriete kleding te komen, terwijl je je verder aan het vervreemden bent van je sociale omgeving en algemene verplichtingen. Tip van Dresscode: vergeet niet om elke tweede dag even te douchen en wat zonlicht tot je te nemen. Helaas zijn er voor sommige dingen nog steeds geen apps.

Dresscode

Dresscode

Top