App van de week: Fashion Freax Street Style

App van de week: Fashion Freax Street Style

Indien je beschikt over een smartphone, is de kans bijzonder groot dat je in het bezit bent van de Instagram app. Waar oudere social media, zoals Facebook, nog draaiden om berichtjes en posts, zijn de nieuwe varianten een stuk visueler. Denk maar aan de manier waarop we met elkaar communiceren (Snapchat) of zelfs daten (Tinder). Daarnaast is het gewoon een heerlijk tijdverdrijf om door andermans foto's heen te scrollen.

Het was dan ook een kwestie van tijd totdat de eerste Instagram onder de fashion apps zou worden geïntroduceerd. Fashion Freax Street Style kopieert het gemak en het visuele van Instagram, en brengt je in contact met tientallen andere fashionista's die graag hun look met je willen delen.

Custom feeds

Zodra je de app opstart kun je deze onmiddellijk customizen naar je eigen smaak. Zo kun je ervoor kiezen om een reeks fashion bloggers te volgen, of om bijvoorbeeld vintage of fair trade kleding op je feed te ontvangen. Zodra je je account hebt aangemaakt heb je dus al aardig wat materiaal om doorheen te scrollen. Vind je een outfit geweldig? Dan kun je deze liken, of je kunt een persoonlijk compliment achterlaten in de comment bar.

Schermafbeelding 2015-05-29 om 17.15.58

Discover

Daarnaast is het mogelijk om nieuwe mode te ontdekken via de 'Discover' pagina. Hier kun je de nieuwste outfits terugvinden, en degenen die het meeste likes hebben ontvangen. Ook heeft Fashion Freax hier een aantal trends voor je verzameld, en kun je bijvoorbeeld alle make-up foto's of jumpsuit posts in één overzicht terugvinden.

De ware bedoeling van de app is dat je natuurlijk zelf foto's uploadt, alhoewel dit uiteraard geen vereiste is. Toch is het leuk om complimentjes te krijgen op je outfit. Het feit dat het social medium niet uitsluitend bestaat uit topmodellen, maakt het ook iets makkelijker om over je verlegenheid heen te komen, en je outfit openbaar te maken aan een wereldwijd netwerk van fashion lovers.

De Fashion Freax app is te downloaden voor iOS en Android.

Dresscode

Dresscode

Top