App van de week: DressCast

App van de week: DressCast

Een goede outfit kiezen is niet alleen een kwestie van goed combineren. Je moet namelijk ook rekening houden met factoren zoals het weer. In Nederland, bekend om zijn gure wind en deprimerende regenbuien, speelt het weer misschien nog wel een grotere rol dan bijvoorbeeld in het zonnig Milaan. DressCast zorgt ervoor dat je je nooit meer underdressed buiten de deur waagt, zonder dat je elke avond het weerbericht hoeft te zien.

Twee-in-één

Schermafbeelding 2015-05-08 om 15.08.24DressCast combineert het gemak van een fashion app met het praktische aspect van een weer-app. Met behulp van je huidige locatie maakt DressCast een inschatting van de weersvoorspellingen, en schotelt je aan de hand hiervan zeven geschikte outfits voor.

De outfits variëren per stijl en gelegenheid, zodat je voor bijna elke gelegenheid wel een passende combinatie kunt vinden. Denk aan een casual chic outfit voor op kantoor, een casual outfit voor een relaxte dag en een business look voor je volgende vergadering. Vergeet trouwens niet om vooraf de temperatuureenheid naar Celsius om te zetten, want deze staat namelijk ingesteld op Fahrenheit.

Slim shoppen

Heb je een outfit naar jouw smaak gevonden en wil je weten waar je deze kunt aanschaffen? Op het moment dat je op de 'Tap For More!'-knop klikt, wordt je doorgestuurd naar Polyvore, de website waar DressCast haar outfits vandaan haalt. Hier kun je onder meer de prijzen van de items terugvinden, en een link naar de webshop van het betreffende kledingstuk.

DressCast is op dit moment alleen (gratis!) te downloaden voor mensen met een iPhone, maar de kans is groot dat de app binnenkort ook in de Google Playstore te vinden is. Een klein nadeel is wel dat het daadwerkelijk aanschaffen van de kleding vooralsnog niet via de app zelf gaat. Polyvore opent in je browser en niet als een applicatie, en dat gaat helaas ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Desalniettemin is de app alleen al de moeite waard voor het opdoen van kledinginspiratie, of als alternatief op je saaie weer-app.

Je kunt de app momenteel gratis downloaden voor iOS.

Dresscode

Dresscode

Top