App van de week: ASAP54

App van de week: ASAP54

Shoppen naar kleding gebeurt tegenwoordig voor een groot deel online, via je smartphone als je onderweg bent, of vanachter je laptop terwijl je op de bank zit. Toch doen we ook veel kleding-inspiratie op wanneer we niet gefixeerd zijn op ons beeldscherm. Op straat bijvoorbeeld, of in één van onze favoriete cafés of uitgaansplekken.

Helaas kun je niet snel aan een wildvreemde zien wat hij of zij precies aan heeft, waar het is gekocht en wat het kost. Tenzij je er totaal geen moeite mee hebt op mensen af te stappen, blijf je in de meeste gevallen gissen naar de afkomst van het begeerde item. Tot nu, want met behulp van de app 'ASAP54' heb je binnen no-time de naam, locatie en de prijs van bijna ieder kledingstuk tot je beschikking.

ASAP54

Hoe werkt ASAP54

In de praktijk gaat dit relatief eenvoudig. Je maakt een foto van de persoon of een close-up van het item, en de app vindt automatisch het juiste item, of een indentieke variant, dat je vervolgens kunt aanschaffen in de ingebouwde browser van de app. Of je iemand netjes vraagt of je een foto van ze mag maken, of sneaky vanachter een muur een paparazzi shot maakt, is geheel aan jou.

Indien wildvreemden benaderen voor een foto niet jouw ding is, zal het je verheugen dat je ook bestaande foto's kunt gebruiken. Denk aan een foto van een celebrity die je online hebt gevonden, of een foto uit een tijdschrift.

Aanverwante apps

ASAP54 lijkt qua functionaliteit behoorlijk op Shazam, de muziek app die je kan vertellen naar welk liedje je luistert door het nummer een paar seconden te scannen. ASAP54 is dan ook niet helemaal uniek in zijn soort. Zo hebben we bijvoorbeeld eerder al de app 'Spylight' uitgelicht, die iets soortgelijks doet aan de hand van fragmenten uit je favoriete series.

Ook heeft ASAP54 veel weg van de app 'The Hunt', met als uitzondering dat ASAP54 het kledingstuk zelf zoekt, en daarbij geen gebruik maakt van een menselijke community die jou ondersteunt. Mocht de app je trouwens geen products kunnen aanbieden waar je blij van wordt, dan kan er een beroep worden gedaan op een personal stylist.

Je kunt de app momenteel gratis downloaden voor iOS en Android.

Dresscode

Dresscode

Top