All Stars: De summer musthave op sneakergebied

All Stars: De summer musthave op sneakergebied

Veel trends komen én veel trends gaan. Sterker nog, sommigen zijn zo snel verdwenen dat je nauwelijks zult weten dat ze er eens waren. Weet een trend lange tijden geliefd te blijven, zoals bijvoorbeeld All Stars, van Converse? Dan mag je best over een sterke positie spreken. Maar, als je al tientallen jaren meedraait, dan mag je tot de iconen gerekend worden. Zo ook de Converse All Stars: één van 's werelds meest populaire sneakers.

All Stars: sinds 1917

Meer dan een eeuw geleden, in 1908 in het Amerikaanse Massachusettes, wist Marquis Mills Converse een schoenenfabriek op te richten waarbij de productie zich focuste op sportschoenen met rubberen zolen en canvas bovenlagen.

In 1923 besloot Converse All Stars de basketbalspeler Chuck Taylor te sponsoren om dit type sportschoen onder de aandacht te brengen. Al gauw bleek dit een gouden zet, want Taylor wist in korte tijd de All Star veel bekendheid te bezorgen.

De tientallen jaren die daarop volgden, betekenden allen een succes voor dit merk: meer dan negentig procent van de basketballers droeg dit type schoen, het werd fanatiek gedragen op de Olympische Spelen en ook de consument begon steeds meer interesse te krijgen.

Tegenwoordig

Dat de All Star al jaren populair is, blijkt wel uit de hoeveelheid waaruit je hedendaags kunt kiezen. Van hoge tot lage modellen en van egale kleuren tot leren items; deze sneaker is vandaag de dag in talloze typen verkrijgbaar.

De meest populaire zijn misschien nog wel de witte uitvoeringen, daar waar je deze kleur met werkelijk iedere andere tint combineren kunt.

Maar, ook andere versies en stoffen, variërend van aardse kleuren als grijs en donkerblauw tot pasteltinten als lichtgeel en zachtroze, weten deze sneaker te sieren.

Zo wordt het canvas nogal eens verruild voor leren materialen waardoor de All Stars een wat stoerdere uitstraling krijgen. Want ja, zelfs iconen weten nog te innoveren.

Summer musthave

Inmiddels zul je vast wel weten dat All Stars immens populair zijn. Maar, dat is ook niet voor niets. Beginnend bij het unisex gehalte.

Want, hoe briljant is het eigenlijk dat deze sneaker zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden? En, niet te vergeten kinderen én zelfs de allerkleinsten onder ons; het is dus een sneaker 'voor iedereen'.

Door de frisse kleuren vormen All Stars echte musthaves voor de zomer. Het maakt je look speelser, je kunt ze met talloze outfits combineren én ze zijn ideaal voor de warmere jaargetijden aangezien ze niet zo warm zijn.

Waar mannen ze vaak combineren met een korte broek, shirt of polo, kunnen vrouwen exact hetzelfde doen of ze gewoon samenbrengen met een zomers jurkje.

En, met de vele kleuren heb je altijd wel een paar dat perfect bij jouw outfit past. Eerlijk is eerlijk: Hoe fijn is dat wel niet?

En, een groot voordeel van All Stars is dat je zeker weet dat je over enkele jaren nog altijd modieuze sneakers hebt. Weinig modellen weten namelijk ieder jaar zo glansrijk door de 'trendtest' te komen als deze speelse exemplaren.

Tsja, reden genoeg om een paar -of meer- aan te schaffen, toch?

Redactie

Redactie

Top