6 fashion bloggers met een edge

6 fashion bloggers met een edge

Bloggen over beauty en fashion is hot en happening. Eén korte blik op Blogsociety levert je al snel tientallen fashion- en beautybloggers op. Toch kom je af en toe een blog tegen waarvan de insteek zo bijzonder is, dat deze onmiddelijk met kop en schouders boven de rest uitsteekt. In dit artikel zetten we 6 bloggers met een duidelijke missie in het zonnetje.

STYLE has NO size

edith1
Foto door Suzanne Rensink

In fashionblogland speelt uiterlijk een grote rol. Op dit moment surfen we allemaal mee op de grote (en ronde) Kim K-golf en zijn we dagenlang aan het zwoegen in de sportschool voor dat prachtige zandloperfiguur. Dat het ideale figuur met de tijd verandert, zagen we al in dit filmpje dat momenteel viraal aan het gaan is:

Voor de Firefox gebruikers onder ons: dit filmpje doet het waarschijnlijk niet in jouw browser. Andere browsers (bijv. Google Chrome) geven geen problemen

Gelukkig zijn er ook blogs die een ander geluid laten horen. Blogster en modestyliste Edith laat met haar blog 'Style has no size' zien dat een maatje groter niet erg is en dat dit absoluut geen reden is om niet stijlvol en sexy te kunnen zijn.

Edith's achtergrond als styliste is duidelijk terug te zien in de elegante looks die ze op haar blog post. Ook gebruikt ze haar blog als platform voor modieuze meiden met een net iets grotere maat, de zogeheten 'inbetweenies'.

Bylauri

Macblogster_Dyanne_4_zps08c8dff61

Bylauri is het blog van Lauri Berkhoudt, waar ze o.a. artikelen schrijft over haar exotische reizen, culinaire ervaringen en de laatste modetrends. Daarnaast heeft Lauri een nog grotere passie: schrijven over mannenmode. Dat ze hier wel degelijk verstand van heeft, blijkt uit het feit dat ze naast haar blog ook fashion editor is geweest bij twee van de meest toonaangevende mannenbladen van Nederland (Esquire en FHM) en momenteel werkt voor Men's Health.

Op haar blog vind je de laatste modetrends, maar ook andere man-gerelateerde zaken zoals grooming, oftewel uiterlijke verzorging voor de man. Neem ook een kijkje op haar 'Streetstyle' pagina, waar ze foto's plaatst van Neerland's meest modieuze mannen. Eigenlijk zou iedere man dit blog in zijn bookmarks moeten hebben staan.

Macblogster

Macblogster_Dyanne_4_zps08c8dff6

Beautyblogs zijn geweldig wanneer je op zoek bent naar nieuwe looks en trends. Maar hoe frustrerend is het als 9 van de 10 blogs niet op jou van toepassing zijn? Angela, voormalig eigenaresse van het blog 'Fabmagazine', zag dat er in het huidige bloglandschap haast niets te vinden is voor meiden met kroeshaar of een donkere huid, zoals zijzelf.

Angela besloot hier iets aan te doen, wat resulteerde in 'Macblogster'. Als je zelf mooie krullen of kroeshaar hebt, is dit blog een verademing. Je leest hier welke producten goed werken op een donkere huid en hoe je omgaat met krullen en de daarbij horende complicaties. Wees overigens niet bang dat je niet tot de doelgroep behoort, Angela's blog staat vol met posts die waar je ook zonder krullen vrolijk van wordt.

Hijab Hills

Ruba Zai is een Rotterdamse fashionblogster die net als alle andere vrouwen houdt van mooie kleding en de laatste beautynieuwtjes. Wat haar onderscheidt van veel andere blogsters, is het feit dat ze dagelijks een hoofddoek draagt. Ruba weet haar culturele roots feilloos te combineren met mooie oufits en kleurcombinaties en geeft daarnaast make-up-advies waarmee moslimvrouwen de juiste accenten op hun gezicht kunnen leggen.

Ruba Zai laat met haar blog zien dat er wel degelijk ruimte is voor fashion binnen de moslimwereld. Zelf zegt ze dit het mooist:

“As a young woman, living in "The Wild West" it can be hard to find the perfect balance between faith, fashion and society. That's why I like to inspire other girls who are trying to find their way in life, like I am. I like to show that the waypeople think about muslimah's is so old-fashioned. Nowadays, hijabista's are trending all over the world!”

De Groene Meisjes

Voorwoord1

Een vegan, vintage en eco-friendly blog, maar dan zonder het geitenwollensokken-imago. Blogsters Merel en Jamie voorzien je niet alleen van leuke veganistisch recepten en trendy vintage looks, ook krijg je meteen meer inzicht in hoe je op een leuke en hippe manier je leven 'groener' kunt inrichten.

Leuke bijkomstigheid is dat Merel en Jamie geen diehard fanatics zijn, of in hun eigen woorden: “niet donkergroen, maar eerder mintgroen”. Hierdoor is het blog niet alleen interessant voor de vegans en dierenactivisten onder ons, maar voor iedereen die een beetje meer duurzaamheid wil verwerken in zijn of haar manier van leven.

Tip: Op zoek naar nog meer leuk, duurzame fashionblogs? Stoerevrouwen.nl is een netwerk van bewuste shoppers die je stap voor stap uitleggen hoe jij je shopgedrag een stukje groener en eerlijker kunt maken. Het blog staat vol met leuke shoptips, afgewisseld met interessante interviews met bewuste modeontwerpers en tips voor een milieuvriendelijke garderobe.

Styling Note

Afterwards-(7)---brighten-norma1

We've saved the best for last. Wat deze dame presteert met haar blog is zo bewonderenswaardig dat een bezoekje eigenlijk verplicht is. Ann is een blogster met een voorliefde voor fashion, beauty en artikelen over lifestyle. Wat haar echter speciaal maakt ten opzichte van menig ander blogster, is het feit dat ze al sinds haar vijftiende kampt met de ziekte van Lyme.

Ann documenteert haar levensverhaal via haar blog. Ze geeft je een persoonlijk kijkje in haar leven, en laat je zowel de mooie als de minder mooie kanten zien. Maar we zouden Ann tekort doen als we zouden zeggen dat dit de enige reden is om haar blog te volgen.Ze heeft namelijk een uitstekend gevoel voor fashion, beauty en fotografie, waardoor haar blog op alle vlakken inspirerend is.

Dresscode

Dresscode

Top