7 Stylingtips

Voor een dresscode moet je speciale gelegenheidskleding dragen, maar hoe zit dat met de dagelijkse kleding. Op basis waarvan kies je die?

Je kunt natuurlijk kiezen om je slobbertrui uit de kast te trekken omdat je wakker wordt met een gevoel dat het ‘m vandaag niet gaat worden. Of je kiest ervoor dat je op en top gekleed gaat in kleding die bij je staat en bij je past zodat je bui misschien voorbij gaat.

Welke dresscode kies jij? Om te voorkomen dat je in die vervelende bui blijft hangen, zijn enkele tips misschien wel op zijn plaats.

1. Voorkom miskopen

Om miskopen te voorkomen is het beter om af en toe een shopdag in te plannen dan tussendoor even snel een winkel in te lopen. De kans dat je kleding in de kast hebt liggen die niet leuk staat wordt daarmee kleiner. Daarmee verklein je de kans dat je er bijloopt alsof je net uit bed bent (mits je die look natuurlijk net probeert te creëren).

Stel voordat je gaat shoppen een korte wensenlijst op en scheur ideeën uit modetijdschriften. Tijdens het shoppen, kun je met je wensenlijst vervolgens het beste maximaal vier winkels per keer aandoen. Om gegarandeerd een geslaagde shopdag te ervaren, kies je tevens alleen de winkels uit waar behulpzaam personeel je verwelkomt.

Heb je iets gevonden? Kijk dan goed in de spiegel. Staat het echt geweldig? Nee? Koop het dan niet. Hoe goedkoop of mooi het ook lijkt.

2. Wees trots op hoe je bent

Probeer af te komen van het beeld waar je aan moet voldoen. Juist dat werkt demotiverend. Door de juiste kleur en vorm te dragen, maak je jezelf mooier.

Hiervoor hoef je niet af te vallen. Complimenten krijgen zonder afvallen, helpt je zelfbeeld en bui te doen veranderen.

Een beter zelfbeeld zorgt direct voor meer energie, waardoor je wellicht ook weer meer zin hebt om iets leuks uit de kast te trekken.

En daarnaast zorgt het ook voor meer zin in bewegen, gezonder eten en krijg je het gevoel meer uitdagingen aan te kunnen.

3. Probeer de verleiding te weerstaan

Probeer te vermijden dat je de stad in gaat met het gevoel dat je iets moet kopen. Als je niks nodig hebt, maar koopt om het kopen, dan is de kans op een miskoop groot.

Wees je bewust van de dingen die goed bij je staan en in je kledingkast hangen. Ontwikkel een goed stijl en stem daar je shopgedrag op af. Dit voorkomt een lege portemonnee, een overvolle kledingkast en combinaties die echt niet bij je staan.

4. Vergeet het maatlabeltje

Sommige vrouwen kopen een broek om de maat. “Kijk ik pas maatje 38!” Stop daarmee en koop kleding die je op het lijf geschreven is.

Dit voorkomt uitpuilende vetkwabjes, knoopjes die los schieten en niet lekker zittende kleding.

5. Kijk naar de vorm van je lichaam

Trek nu juist wel iets heel straks aan, zodat je de contouren van je lichaam kunt vormen. Wat voor soort lichaam heb je: een zandloper, peervormig etc.

Vraag jezelf af waar je het accent wilt leggen en waar niet.

Door je vrouwelijkheid te benadrukken, zonder perse sexy gekleed te gaan, creëer je een optisch effect dat compliment gegarandeerd is.

Met brede heupen en smalle schouders is door een shirt met pofmouwen of een jasje met schoudervulling te dragen een mooie balans te creëren.

6. Draag de juiste BH onder je kleding

Allereerst is natuurlijk de juiste maat een must. Neem de maat op met een meetlint van je onderbustewijdte en bustewijdte. Je cupmaat wordt berekend met het verschil tussen deze twee en je omvang is gelijk aan je onderbustemaat.

7. Leg het accent op de plaatsen die je mooi vindt

Gebruik kleding die het accent legt op je mooie plaatsen in plaats van op de plaatsen waar je minder blij mee bent.

In een volle kledingkast vind je minder snel de goede kledingstukken terug en trek je sneller kledingstukken aan die je herkent. Uiteindelijk betekent dit dat je steeds weer op dezelfde kledingstukken uitkomt. Wat je moet met die kledingkast? Uitpakken en opruimen, want een opgeruimde kast zorgt voor een leeg hoofd.

Probeer kleding uit om ervoor te zorgen dat je niet onnodig weggooit of juist te weinig. Stel jezelf daarna steeds weer de vragen:

  • zijn de vormen geschikt voor mij?
  • passen de kleuren goed bij mij?
Top