Low Budget voldoen aan de Dresscode

Een belangrijke ceremonie, een bruiloft of een diploma-uitreiking. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er staat een bepaalde dresscode voor. Wat doe je als je een uitnodiging krijgt met de woorden “black tie”? Weet je dan wat je aan moet trekken? En staat je budget het toe om te shoppen?

Black Tie of White Tie?

Vooral bij dresscodes als “Black Tie” en “White Tie” blijft er weinig ruimte over voor een eigen interpretatie. Deze dresscodes kenmerken zich door de starre afspraken hoe je je moet kleden.

Ben je hier nog een leek in dan is het misschien verstandig om eerst eens een kijkje te nemen op de pagina's die hier uitleg over geven. Het is niet verstandig om te denken dat je er gemakkelijk van afkomt en toch maar je eigen stijl te dragen. Het risico is dan groot dat je een enorme flater slaat en er wellicht niet eens in mag. Niet doen dus.

Niemand vindt het toch leuk om 'underdressed' of 'overdressed' te zijn

Maar hoe moet het dan wel? Allereerst is het handig om te weten wat de dresscode, die staat aangegeven, betekent.

Vervolgens kun je proberen om verschillende kledingzaken om hulp te vragen. Reken er alleen wel op dat ze in een duurdere kledingzaak vaak wel weten waar je het over hebt, maar bij de goedkopere kledingzaken je slechts om een mening kunt vragen.

Misschien handig om eerst een paar duurdere kledingzaken af te gaan voor advies en vervolgens zelf rond te gaan struinen in de wat goedkopere winkels.

Wat vindt de gastheer of gastvrouw?

Twijfel je nog steeds over wat je aan moet trekken, geen paniek. De meeste gastheren of -vrouwen vinden het leuk om te horen dat je de moeite neemt om met een gepaste outfit op zijn of haar feest te verschijnen.

Dus schroom je niet om gewoon na te vragen wat er verwacht wordt.

En nu je budget...

Om er zeker van te zijn dat je met de juiste outfit thuis komt, zonder dat je je hele bankrekening leeggeplunderd hebt, zijn enkele tips hier misschien wel op de plaats.

Koop alleen dingen waar je echt tevreden mee bent

De dingen die je koopt moeten eruit springen en niet lijken op iets dat je al hebt. Bovendien moet het natuurlijk ook binnen de dresscode passen.

Neem de tijd

Denk goed na voordat je tot een aankoop overgaat. Heb je iets gezien, pas het, fotografeer het en slaap er vervolgens een paar nachtjes over.

Een uitnodiging komt vaak ruim van tevoren en de kans is groot dat je uiteindelijk toch niet overgaat tot de aankoop omdat het het toch niet helemaal was.

Ga idee-shoppen

Wist je dat je je eigen kledingkast soms nieuw leven in kunt blazen door zonder portemonnee te gaan shoppen.

Kijk goed naar dingen die je aanspreken, observeer mensen om je heen en loop langs diverse etalages.

De kans is heel groot dat je wellicht toch de perfecte outfit al in je kast hebt hangen. Of in ieder geval een deel ervan.

Bezoek outlet en discount stores

Deze tip is vooral voor de mensen die toch al merkenfanaat zijn.

Ook al lijken dit soort winkels zachte prijzen te hebben, vaak is de kans zeer groot dat je toch meer uitgeeft dan in een reguliere winkel.

Aangezien je voor dit soort winkels soms wel een eind moet rijden is het verstandig om voordat je overgaat tot aankopen van een artikel eerst de winkel uit te gaan en even te lunchen of een kop koffie te drinken.

Collecties voor recessionista's

Een crisis is voor onze fashionista's met een beperkt budget nog helemaal niet zo nadelig. Sommige merken komen met een eigen lijn voor reccesionista's op de markt.

Kijk dus of je favoriete merk ook al zo'n lijn heeft.

Zoek een kleermaker op

Heb je iets gevonden dat bij je past, goedkoop is, maar misschien net de revers mist of niet helemaal goed past.

Regel een goedkope kleermaker die je kleding zo kan maken dat het volgens de dresscode klopt, succes verzekerd.

Trek tijd uit voor het winkelen

Je kunt waarschijnlijk best wat meer tijd besteden aan het afstruinen van verschillende winkels.

Door kleding en de bijbehorende prijzen met elkaar te vergelijken kun je goedkopere basics en mooie dingen voor een acceptabelere prijs vinden.

Bepaal van tevoren

Om te voorkomen dat je onnodig veel geld uitgeeft, kun je het beste gaan shoppen met duidelijke ideeën. Maak een “must-have-lijstje” en rangschik alles op prioriteit.

Unieke items in je zak

Zorg ervoor dat je iets koopt dat uniek is, bij je persoonlijkheid past en speciaal is.

Tot slot

Ook al geldt er een dresscode, als je probeert om je aan bovenstaande tips te houden dan kom je waarschijnlijk thuis met artikelen die binnen de dresscode passen en ook nog acceptabele prijzen hebben.

Uiteindelijk moet jij je er thuis in voelen en iets kopen wat vervolgens de rest van je leven in de kast hangt, is pas echte duurkoop.

Top