Stijlgidsen

Accessoires voor elke dresscode

Accessoires: benodigdheden die bij je outfit horen of je outfit juist net dat ene beetje extra’s geven. Voor veel dresscodes zijn accessoires een belangrijk onderdeel van de outfit. Hier vind je alles wat je moet weten over accessoires die bij een bepaalde dresscode horen.

Black tie

Het accessoire wat hierbij natuurlijk verplicht is, is de strik, maar bij Black tie is het bijvoorbeeld niet gebruikelijk dat je een horloge draagt, omdat dit onbeleefd is. Tijd speelt op een zulke gelegenheden immers geen rol. Over het algemeen geldt bij Black tie een vrij minimalistisch beeld. Overdag kan worden gekozen voor een hoed of lange handschoenen, maar dit is geen verplichting.

Voor je schoenen, tas en sieraden geldt eigenlijk in alle gevallen dat ze moeten matchen. Dit betekent niet dat ze allemaal in dezelfde kleuren moeten zijn, maar in ieder geval wel ton-sûr-ton. Chic en feestelijk in alle gevallen!

Voorbeelden van stenen waarmee je de avond steelt zijn echte edelstenen, zoetwaterparels en fonkelende diamanten. Mocht je die niet in je bezit hebben en ze ook niet kunnen kopen, dan zijn schitterende strassstenen met een wat luxere uitstraling ook voldoende.

Heren vlinderstrikken bij de BijenkorfDames ketting bij de BijenkorfDames ringen bij de Bijenkorf
Shop vlinderdassen bij de Bijenkorf  Shop halskettingen bij de BijenkorfShop ringen bij de Bijenkorf 

White tie

Bij White tie geldt dat lange handschoenen een must zijn bij een jurk en dat ze gedurende de hele avond aangehouden dienen te worden. Er is een uitzondering op de regel en dat is als één van de aanwezigen een oudere dame is en geen handschoenen draagt. Bij het dragen van handschoenen geldt dat ringen eronder gedragen worden en armbanden juist erboven. Een mooie collier doet het bij deze dresscode goed en oogt chic, feestelijk en elegant. Doen dus!

Jacquet

Aangezien een jacquet vooral voor overdag is, kenmerkt deze dresscode zich juist door zonnebrillen en horloges. Als accessoire geldt wel dat een zonnebril nooit op je hoofd hoort. Bij de keuze voor een horloge geldt net als voor hoeden en andere accessoires dat ze goed bij de rest van je outfit moeten passen. Een knaloranje horloge onder de mouw van een zwart pak is een niet zo denderende keuze.

Mocht je denken dat het er niet toe doet welke accessoires je draagt dan kun je wel eens finaal de plank mis slaan. Een horloge of een paar oorbellen kunnen dezelfde impact hebben als een verkeerd gekozen overhemd. Zorg er dus altijd voor dat je goed matcht. Heb je niks om te matchen laat het dan nog liever achterwege.

Top